Profesionalci-Mihajlo Kovač, novinar

Emisija snimljena 2019. godine. Tada se navršilo 30 godina od početka rušenja Berlinskog zida. To je bio povod za razgovor sa Mihajlom Kovačem jedinim jugoslovenskim televizijskim novinarom koji je izveštavao o ovom istorijskom događaju ,a Televizija Beograd bila je među prvim evropskim TV kućama koja je emitovala snimke rušenja zida.

Mihajlo Kovač rođen je u Subotici. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu. Novinarsku karijeru počeo je 1970. godine u listu Politika. Krajem 70-ih na poziv Nenada Ristića, kao spoljni saradnik uređivao je i vodio Beogradsku hroniku.

Bio je glavni i odgovorni urednik lista Duga od 1980. do 1984, ali je smenjen zbog objavljivanja tekstova o progonu Srba na Kosovu i Metohiji. Na Televiziji Beograd zaposlio se 1986. godine i radio je do 1993. kada je izbačen sa grupom novinara. Na TV Beograd bio je urednik i voditelj Dnevnika, spoljnopolitički komentator i izveštavao je sa najvažnijih međunarodnih događaja.

Dva puta je proglašen za Ličnost godine u kategoriji TV novinarstva. Bio je poslanik u Skupštini Srbije i ambasador u Austriji. Rezervni je kapetan I klase. Bio je i portparol FK Partizan. Svira nekoliko instrumenata, a obećavajuću muzičku karijeru napustio je zbog novinarstva.

Autor emisije Dragan Stanojević