Novi početak-1.emisija

Prva emisija serijala posvećena je tročlanoj porodici iz Leskovca. Zorana Arizanović i njen partner Aleksandar Krstić će, uz pomoć tima emisije "Novi početak", pronaći seosku kuću koja se prodaje i započeti svoj život u njoj.

Uslov je bio da to bude prva nekretnina koja se vodi na njihovo ime i da imaju više od 18, a manje od 45 godina. Donator kuće je Ministarstvo za brigu o selu. Tokom emisije oni će se odlučiti i kojim poslom će se baviti u novoj sredini pa će im stručnjaci iz različitih oblasti predložiti biznis plan, koji će im obezbediti sigurnu egzistenciju.

Zorana je imala teško detinjstvo. Sa 12 godina otkrili su joj retko genetsko oboljenje koje onemogućava normalan hod. Usledile su brojne operacije, a ona je mesecima boravila u bolnici i trpela bolove. I danas, nakon brojnih intervencija, Zorana ima vidljiv deformitet.

Aleksandar je svoju suprugu upoznao u leskovačkom kafiću i kako tvrdi, zaljubio se u njene oči i "božanstven osmeh". Ubrzo su počeli da žive zajedno, prvo u Beogradu a zatim u Leskovcu. Još se nisu venčali, a kruna njihove ljubavi je šestomesečni sin. Najveća strepnja im je da se ova retka bolest, koja se prenosi sa roditelja na decu, ne ustremi ka njihovom jedincu. U izboru kuće u kojoj će živeti, pomogli su im i Zoranini i Aleksandrovi roditelji, koji su im veliki oslonac.