Tv lica..kao sav normalan svet-Petar Strugar

Glumac Petar Strugar je početak snimanja emisije "TV lica kao sav normalan svet" zakazao na mestu i u vreme kada mu dan uvek počinje, u ranim jutarnjim časovima na hipodromu.

 

Ovu rutinu ima od trenutka kada je počeo da se bavi jahanjem, a njegova ljubav prema konjima je prerasla u ambiciju da to postane posao kojim želi da se bavi uz glumu. Posle treninga u kome su kamere zabeležile veštinu popularnog glumca, usledio je razgovor u kome je u kadru sa njim bio i prelepi beli konj Kili čije su reakcije u toku priče bile slikovit pokazatelj kako Petar ume sa konjima i koliko ih voli. Uz niz anegdota iz vremena kada je odrastao uz more, govorio je o adrenalinskim sportovima koji ga zanimaju, o povredi oka koju je imao kao posledicu nestašluka, o školi i radu u trafici u vreme letnjeg raspusta, o sinu koji je dobio ime po njegovom pretku i tome kako je popustljiv otac.

Nastavak dana bio je potpuno drugačiji, na snimanju filma Zlatni dečko u okolini Beograda u kome će gledaoci imati priliku da čuju neobičnu životnu priču Petra Strugara o tome kako je zbog uloge u "Montevideu" promenio akademiju i mesto stanovanja, o tome kako je vežbao ekavicu, ali i kako se za ulogu u filmu "Mali Budo" namenski ugojio da bi za "Jesen samuraja" morao da smrša, ali i ozbiljno trenira karate i da mu ništa od toga nije bilo teško. Kada se ipak umori od svega sebi popravi raspoloženje tako što pomisli da sutra ujutro dan počinje uz konje.

Autorka Tanja Peternek Aleksić