Medalje za život-Zagrljaj sudbine-Slobodan Adžić

Slobodan Adžić je naš atletičar paraolimpijac, sportista, suprug, otac i advokat, dugogodišnji narodni poslanik početkom 2000-ih.

Pre više od 30 godina Adžić je pobeđivao na atletskim stazama, osvojio je čak 6 paraolimpijskih medalja, a evo sada će i pola veka kako je nesrećnim slučajem ostao bez obe ruke.

Sem sportskih, junak ove priče dobitnik je i mnogih društvenih priznanja, a mi izdvajamo dve - Oktobarsku nagradu grada Niša i Nacionalno sportskog priznanje Vlade Republike Srbije za poseban doprinos razvoju i afirmaciji sporta.

Životna i sportska priča ovog Nišlije, mada je Slobodan rođen i odrastao u Blacu i okolini, puna je iskušenja, uspona i padova, ali ono što ga obeležava je velika upornost i želja da u životu bude najbolji u onome čime se bavi.

I kada je ostao bez ruku kojima je zajedno sa svojim ocem zarađivao za hleb još kao dete, Adžić nije poklekao, već je surovu sudbinu čvrsto zagrlio, ne dozvolivši da gorka realnost odredi sledećih pola veka. U svemu je imao podršku, prvo najbližih, a sada supruge Snežane i dvojice sinova koji sa ponosom mogu da izgovore ime svoga oca...