Senke nad Balkanom, 10-10

Radnja serije smeštena je u Beograd, između dva svetska rata. Nakon ubistva sveštenika dolazi do nereda u gradu u kome vladaju visoka politika, lokalni interesi, novac, kriminal i moć. Serija prati dva policijska inspektora – Andru Tanasijevića Taneta i Stanka Pletikosića – koji žele da razreše seriju žrtvenih ubistava koja su potresla Beograd.

Jovana dolazi na ranije dogovoreni sastanak sa Alimpijem Mirićem u njegovu vilu u Beogradu. Tane i Stanko traže od Dimitrijevića da im garantuje da će Kaluđera izvesti na sud ako mu ga dovedu uhapšenog u Glavnjaču.

Avakumović, Gabrijel i Rajačić se dogovaraju oko pristupanja Maje Davidović u red Tuli, a Tane još jednom odlazi do "Samrakanda" da od Rusa traži pomoć oko hvatanja Kaluđera pa se, nešto kasnije, sastaje i sa Mustafom Golubićem u bereberskoj radnji.

Tane i Stanko sa Rusima, Krojač i njegovi ljudi - naoružavaju se. Sprema se konačni obračun...

Reditelj je Dragan Bjelogrlić, scenaristi Danica Pajović, Dejan Stojiljković, Vladimir Kecmanović i Stevan Koprivica.
Uloge tumače: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Gordan Kičić, Goran Bogdan, Nebojša Dugalić, Nenad Jezdić, Žarko Laušević, Branimir Brstina, Srđan Todorović, Nikola Đuričko, Marko Živić, Voja Brajović i mnogi drugi.