Cvat lipe na Balkanu, 9-13

Šta se dogodilo sa sestrama Salom 20 godina posle Drugog svetskog rata?

Serija „Cvat lipe na Balkanu" je snimljena po trilogiji Gordane Kuić i hronološki se nadovezuje na prvi roman „Miris kiše na Balkanu", po kojem je takođe snimljena serija. Radnja serije „Cvat lipe na Balkanu" smeštena je u poratni Beograd, od 1945. do polovine 60-ih godina. To je priča o porodici Korać koja pokušava da sačuva tradicionalne vrednosti, ali i da se prilagodi novom vremenu. Serija prati odrastanje Inde Korać, njenu mladost, prijateljstva i ljubavi.

Susret Inde i Siniše u Dubrovniku, pretvoriće se u razočarenje, kada ga bude videla sa Ljubinkom i shvati da su njih dvoje u vezi. Riki želi da se vrati u Ameriku kod Klare. Pre odlaska sreće Dušana i saznaje da se on i Smiljka razvode. Indina drugarica Rina preživljava dramu jer saznaje da su je roditelji celog života lagali i da je zapravo njena prava majka, žena koja u njihovoj kući radi kao sluškinja.

Uloge tumače: Nataša Ninković, Vesna Stanojević, Vojin Ćetković, Slobodan Ćustić, Raša Bukvić, Paulina Manov, Nevena Ristić, Tijana Čurović, Jakov Jevtović, Marijana Pejatović, Nataša Marković, Predrag Smiljković, Nina Janković, Dubravka Stojanović, Vanja Milačić, Aleksandar Srećković, Branka Pujić, Dara Džokić i drugi. Reditelj je Ivan Stefanović, a scenario je napisao Đorđe Milosavljević.