Miris kiše na Balkanu, 4-14

„Miris kiše na Balkanu“ je televizijska serija urađena prema istoimenom romanu Gordane Kuić. Priča prati sudbinu porodice Jevreja iz Sarajeva u periodu od početka Prvog do kraja Drugog svetskog rata. Leon, vlasnik časovničarske radnje i njegova supruga Estera, imaju pet kćeri-Buku, Riki, Blanki, Ninu i Klaru i sina Isaka.

Radost i tuga obeležavaju svakodnevicu glavnih junakinja. Ženski deo porodice dogovara se kako da se obezbedi novac potreban za odlazak Riki u Beč koja zajedno sa Klarom, vozom odlazi na dalek put. Gotovo u isto vreme Buka se vraća kod roditelja, jer Danijel mora na psihijatrijsko lečenje. Blanki odlazi da se vidi sa Markom, ali on joj umesto očekivanih izjava, govori da moraju da se rastanu i da ne želi da se ženi. Riki na kraju dobija angažman u Narodnom pozorištu u Beogradu, a Blanki koja je prati u velikom gradu nije ni svesna da će joj novi život doneti i novu ljubav.

U glavnim ulogama: Ljiljana Blagojević, Predrag Ejdus, Mirka Vasiljević, Aleksandra Bibić, Tamara Dragičević, Marija Vicković, Kalina Kovačević, Stefan Buzurović Tanasije Uzunović, Jelisaveta Sablić, Milan Vasić, Dragan Petrović... i drugi.
Urednik serije Marko Novaković, scenarista Đorđe Milosavljević, reditelj Ljubiša Samardžić
Serija je snimljena u produkciji RTS-a i producentske kuće „Sinema dizajn".