Psi laju vetar nosi, 2-11

Humoristička igrana serija, po žanru komedija karaktera i naravi. To je priča o malo znanom,kontroverznom svetu predgrađa i rustikalne periferije Beograda. Glavni junak priče je Kostadin Stavrić-Stavra, sitni prevarant, na prvi pogled prek i nezgodan. On preživljava radeći sve i svašta. Sve njegove „poslovne“ prilike su na ivici zakona. Ipak, on nije kriminalac, već samo čovek koji pokušava da prehrani porodicu. Često je nepromišljen i zato upada u brojne probleme i neprilike.

Uništiti pantalone boje trula višnja, koje je nosio u krađi nadgrobnih bisti - misao je koja opseda Stavru u rano nedeljno jutro. Dok se pravda svojoj ženi Grozdani, seda u kola sa Razvigorom i šurakom Gostimirom i odlaze da dogovore "biznis aranžman" sa ozloglašenim ciganinom Slađanom.

Gladiola, koji je jedini završio u pritvoru zbog krađe, izlazi na slobodu i donosi odluku da okrene drugi list, prestane da finansira svoju nezahvalnu familiju.
U želji da se pred Violetom pokaže u boljem svetlu, Stavra odlučuje da nabavi vijagru. U komičnoj sceni u apoteci, dok Stavra potura Gostimira kao konzumenta vijagre, oni bivaju svedoci oružane pljačke, u kojoj nesrećni Gostimir izvlači najdeblji kraj, a Stavra izlazi kao heroj...

Glumačka ekipa je brojna: Tihomir Stanić, Anita Mančić,Mira Banjac, Radoslav Rale Milenković, Radoš Bajić,Milenko Pavlov, Boro Stjepanović, Ana Sakić, Marko Živić, Ivan Jevtović, Dragan Marinković Maca, Nedeljko Bajić, Isidora Minić, Aleksandar Srećković Kubura, Dančo Čevrevski i mnogi drugi. Scenarista je Radoš Bajić, rediteljka Jelena Bajić-Jočić. Serija je snimljena u koprodukciji RTS-a i Kontrast Studija.