Vojna akademija, 29. epizoda

„Vojna akademija“, treća sezona, premijerno je emitovana na RTS 1 2017. godine. Sa ukupno pet sezona, serija je u protekloj deceniji bila jedna od najpopularnijih.

Vera iz VBA kao da posvećuje pažnju ispitivanjima majora Kašanina, kome to diskretno "rešetanje" nimalo ne prija. Ipak, izgleda kao da ih nešto uzajamno privlači. Logor mirovne misije u kome služi Ris konačno zaista napadaju radikalni islamisti. Štura, i dalikatna vest se širi preko Šaše do ostalih "klasića", a Stošića i Zimče zatiče u dleikatnoj situaciji. Televizija prenosi konferenciju za novinare na kojoj govori Šašvari o situaciji na aerodromu gde se nalaze opkoljeni članovi Misije, kao i grupa talaca. Sve veze su u prekidu. Prijatelji, okupljeni oko Zimče, prate situaciju u Africi, ali osim ponekog ruskog satelitskog snimka, nema novih informacija. Na terenu, Ris pokušava da osmisli akciju kojom bi oslobodili glavni predajnik i mobilni "ap-link" od terorista, što bi im bio jedini spas.

Uloge tumače: Radovan Vujović, Bojan Perić, Tijana Pečenčić, Dragana Dabović, Ivan Mihailović, Branko Janković, Jelisaveta Orašanin, Tamara Dragičević, Ana Stanić, Nikola Rakočević, Nevena Ristić, Ljubomir Bandović i drugi.
Reditelj Dejan Zečević, scenaristi Boban Jevtić i Milan Konjević