Čitaj mi!

Moja generacija Z, 37-39 spojene

Igrana serija "Moja generacija Z" govori o tinejdžerima koji su nasledili čuvene "milenijalce", generaciji "Z", odnosno o maturantima jedne beogradske gimnazije (rođenim 2000-te, u godini zmaja po kineskoj astrologiji).

Bojana i Adriana provode zanimljiv dan na FDU gde sreću Igora, reditelja školske predstave „Romeo i Julija". Bojana predlaže da pitaju Igora da je sprema za prijemni ispit na Akademiji. Koska želi da započne muzičku saradnju sa Kaćom što Mihajla nervira. Bojana je sasvim sigurna da je njena mama u ljubavnoj vezi ali još uvek ne zna ko je taj muškarac.

Počinju pripreme za odlazak na ekskurziju. Deana odlučuje da organizuje prikupljanje novca za one đake koji iz finansijskih razloga ne mogu da putuju. Srđan ima ideju kako da pomognu Mariji pa odlučuje da u Bojanovom podkrovlju organizuju intervenciju. Marija dobija napad panike i zove Mateu da joj pomogne. Njih dve presreće diler koji sa Mateom ima neraščišćene račune.

Susret Adrijane i reditelja Igora odiše strašću ali i neprijatnošću. Adrijana ne zna kako da reaguje jer je cela situacija bila na ivici pristojnosti. Kaća i Koska nastavljaju muzičku saradnju. Deo odeljenja počinje da pohađa radionice koje organizuje Crveni krst. Mihajlo konzumira lake droge. Reditelj Igor insistira da se on i Adrijana sastanu kako bi joj objasnio o čemu se radi. Međutim, ponovo je napada, ali Mihajlo je bio tu i spasao je Adrijanu. Borko priča u odeljenju za Ljiljanu i razrednog.

Uloge tumače: Predrag Vasić, Jovana Milovanović, Katarina Živković, Nikola Stanković, Jana Milosavljević, Nemanja Rafailović, Kristijan Marković, Nenad Petrović, Isidora Građanin, Nikola Malbaša, Kristina Jeftović, Sava Stojanović, Stefan Vukić, Ivana Adžić, Milan Zarić, Vanja Jovanović, Matea Milosavljević i drugi.
Urednik serije: Marko Novaković
Scenaristi: Vladimir Simić, Vladimir Ćosić, Milena Depolo, Milan Konjević, Nina Džuver i Branislav Černjev
Režija Miloš Petričić, Milan Konjević, Branko Vučić i Kosta Ristić.