Psi laju vetar nosi, 9-11 druga sezona

Nastavak priče o Stavrićima donosi mnogo humora i razbibrige, ali istovremeno nameće i važna životna pitanja.

Humanitarni maraton samo što nije počeo. Međutim, ekipa srpskih sportista je zadržana na prelazu ka Kosovu. Policija im brani ulaz. Hranislav i njegov drug Visoki (Mihajlo Perišić) donose odluku da probaju da uđu na Kosovo na drugi način.
Bez vesti od sina, Grozdana je zabrinuta i uplašena. Pokušava uzalud da stupi u kontakt sa Hranom. Ipak, pažnju joj okupira nešto drugo - primećuje da je kuća prazna, da su svi sem Jovanke ranom zorom otišli. Dok teši uplakanu Jovanku koju je Tomče rešio da otera od sebe, Grozdana sluti da Stavrići spremaju nešto. Za to vreme, Gladiola i ostala braća Stavrić, spremaju oružje na gotovs i kreću da naplate svoje...
Inspektor Pavlović koji je shvatio da su Stavrići sitne ribe, ne odustaje od namere da nađe dokaze protiv ozbiljnih kriminalaca, ekipe ministra Karajovića. Uz pomoć svog prijatelja Ušketa, koji se oporavlja posle pucnjave, dolazi u kontakt sa ljudima koji bi mogli da pomognu.

Uloge tumače: Tihomir Stanić, Mira Banjac, Anita Mančić, Radoš Bajić, Boris Milivojević, Aleksandar Srećković, Milenko Pavlov, Nenad Heraković, Isidora Minić, Marko Živić, Nedeljko Bajić, Petar Benčina, Svetlana Bojković, Tanasije Uzunović, Nenad Jezdić, Milan Kalinić i drugi.
Rediteljka Jelena Bajić Jočić, scenarista Radoš Bajić, producenti RTS i Kontrast Studio