Moja generacija Z, 1-4, spojene

Igrana serija "Moja generacija Z" govori o tinejdžerima koji su nasledili čuvene "milenijalce", generaciji "Z", odnosno o maturantima jedne beogradske gimnazije (rođenim 2000-te, u godini zmaja po kineskoj astrologiji).

U prvoj epizodi serije, koja nosi naziv "Povratak u školu - plava smena" upoznajemo likove iz prepodnevne, plave smene. Bojana se iz Sremske Mitrovice doselila u Beograd. Kada stigne u novu školu, brzo shvata da neće lako naći prijatelje, i zatiče paniku među đacima jer im se ove godine menja razredni starešina. Kako su se i plašili, dobili su baš najstrožijeg. Zato odeljenje odlučuje da napravi protest. Bojana im predlaže kako: da okrenu klupe od table i da "okrenu leđa školskom sistemu".

Bojanin predlog odeljenje prihvata i započinju mirni protest, koji ne nailazi na razumevanje kod nastavnika i direktora škola. Bojana preuzima krivicu na sebe. Odeljenje je iznenađeno tim njenim postupkom i tako ona stiče nove prijatelje.
Mina dolazi u školu u crnom audiju zatamnjenih stakala i klinikama ispred škole prodaje priču da ju je dovezao stariji dečko. Razgovor se prekida kada pored njih prođe Stefan, novi učenik koji svojom pojavom ostavlja devojke bez daha. Mina poziva Mateu i Mariju da ipak dođu na Bojanovu i Srđanovu audiciju. Marija dolazi u stan kod Milana i zatiče mama Vidu koja ima probu sa bendom Kamikaze, što Milan doživljava kao blam.

Uloge tumače: Predrag Vasić, Jovana Milovanović, Katarina Živković, Nikola Stanković, Jana Milosavljević, Nemanja Rafailović, Kristijan Marković, Nenad Petrović, Isidora Građanin, Nikola Malbaša, Kristina Jeftović, Sava Stojanović, Stefan Vukić, Ivana Adžić, Milan Zarić, Vanja Jovanović, Matea Milosavljević i drugi.
Urednik serije: Marko Novaković
Scenaristi: Vladimir Simić, Vladimir Ćosić, Milena Depolo, Milan Konjević, Nina Džuver i Branislav Černjev
Režija Miloš Petričić, Milan Konjević, Branko Vučić i Kosta Ristić.