Autoportret: Predrag Ejdus

U razgovoru sa gostima i u preplitanju ličnog i profesionalnog, emisija Autoportret donosi nova svedočanstva najeminentnijih stvaralaca.

Gost emisije Autoportret je jedan od najznačajnijih glumaca Srbije i nekadašnje Jugoslavije - Predrag Ejdus. Još od kada je pre više od pet decenija otkrio glumu, Predrag Ejdus sa mnogo posvećenosti gradi likove za koje se publika vezuje, a kritika pamti i to u pozorištu, na filmu i televiziji. Predrag Ejdus je posvećen i disciplinovan glumac koji odbija da se svrsta u jedan fah i zato, u potrazi za novim izazovima, bira najrazličitije uloge.

Gost Predraga Ejdusa je Vida Ognjenović, rediteljka sa kojom sarađuje od početka svoje karijere, koja ga odlično poznaje lično i profesionalno i koja je dve uloge napisala imajući u vidu baš Predraga Ejdusa. Ejdus je u goste pozvao i glumca Branka Cvejića sa kojim je osvajao amaterske a zatim profesionalne scene širom Jugoslavije, reditelja Egona Savina, čije je predstave igrao više od deset godina, i mlade kolege Hanu Selimović i Miroslava Damjanovića, koji je glumu završio u klasi Predraga Ejdusa. U emisiji će govoriti i glumci Irfan Mensur, Nikola Ristanovski i reditelj Branislav Mićunović.

Urednik Kulturno-umetničkog programa Nebojša Bradić
Urednik Snežana Stamenković Jojić
Scenarista Tamara Baračkov
Reditelj Milica Soldatović Mikić