Paleta kulturnog nasleđa: Milan Tucović - Povratak delegacije

Emisije iz Palete kulturnog nasleđa prikazuju značajne trenutke sa izložbi, promocija i događaja održanih u Galeriji Radio-televizije Srbije tokom prošle i ove godine.

Svaka emisija je, zapravo, posebna priča o delu i bogatstvu životnog puta pojedinca kroz prizmu samog autora, stručnjaka i savremenika. Vrednost ovih dokumentarno-umetničkih zapisa je u čuvanju određenog trenutka od zaborava, a oni su istovremeno i podsticaj na razmišljanje o nasleđu koje nam je ostavljeno od umnih počivših i još uvek aktivnih stvaralaca.
Prvi ciklus počinje emisijom Pogled u Hram, snimanom tokom izložbe reljefnih ornamenata Hrama Svetog Save Nebojše Savovića Nesa i promocije knjige Pogled u Hram Dragomira Acovića; sledi Mozaik izvornih svedočanstava Aleksandra Boričića, a potom emitujemo razgovore povodom izložbi slikara Nebojše Đuranovića, vajara Velimira Karavelića, scenografa Živorada Žaka Kukića, Nedeljka Gvozdenovića, Antona Hutera, Pavla Vasića, Miloša Bajića, Jovana Sivačkog, Ratka Vulanovića i drugih.

Autori su Slavica Stefanović i Aleksandra Daničić, direktor fotografije Vasko Vasović, montaža Milica Živojinović.

repriza, 15. januar u 06:00 i 12:40