Porodična mreža

Epizoda 4. Popularnost društvenih medija dovela je do fenomena u kom mladi ljudi sledeći one kojima se dive ispunjavaju niz onlajn izazova. Izazovi su predstavljeni kao trend, bezazlena igra, nešto što donosi veliko uzbuđenje i učesnicima i publici.

Međutim u realnosti su jedan od najvećih strahova za roditelje jer mogu dovesti do ozbiljnih povreda, a nekada i do smrti.

Deca koja stradaju u opasnim izazovima nemaju nameru da naude sebi, već to rade da bi impresionirala okolinu i povećala broj pratilaca. Da li je zapravo najveći izazov odupreti se izazovima na društvenim mrežama, pita psiholog Ana Mirković, a svoja iskustva i stavove iznose porodice Zarić i Matić.

Serija ‘‘Porodična mreža‘‘ deo je projekta Bezbednost dece na internetu koji se realizuje uz finansijsku podršku i u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ekipu serije čine: voditelj i scenarista Ana Mirković, glavni koordinator projekta i odgovorni urednik Redakcije školskog programa Nevena Mladenović Blagojević, kompozitor muzike Vladimir Graić, producent Dragana Bogdanović, dizajner zvuka Nebojša Dragićević, montažer Bojan Filipović, direktor fotografije Marko Mikić, urednik serije Tamara Vešković i reditelj Milica Soldatović Mikić