Čitaj mi!

Porodična mreža

Na koji način je digitalno doba promenilo pojedinca i kako utiče na porodične odnose pokušaće da odgovori novi tok-šou ‘‘Porodična mreža‘‘ koji se od 11. septembra emituje svake nedelje na programu RTS Svet.

Danas je teško zamisliti život bez digitalnih tehnologija. Omogućile su nam da brže i lakše komuniciramo, zahvaljujući njima otkrili smo nove načine da se povežemo, učimo, igramo, stvaramo. Nesumnjivo je da su nam poboljšale kvalitet života ali takođe su nam donele i nove izazove.

U deset polučasovnih emisija psiholog Ana Mirković razgovara sa roditeljima i decom o tome koje nam je promene u ponašanju donela digitalna era, koliki su problem nasilje na društvenim mrežama, onlajn izazovi, vrbovanje i prevare u digitalnom prostoru, kako sačuvati dokaze o maltretiranju, koje sve mogućnosti učenja nam obezbeđuju digitalne tehnologije i ima li privatnosti na internetu.

 

Seriju je realizovala redakcija Školskog programa u saradnji sa Ministarstvom za trgovinu, turizam i telekomunikacije.

U prvoj epizodi pod nazivom ‘‘Digitalna komunikacija i porodični odnosi‘‘ psiholog Ana Mirković razmatra sa porodicama Voštinić i Pantos specifičnosti modernih načina komuniciranja i kako one boje njihovu svakodnevicu.

Serija ,,Porodična mrža" je deo projekta Bezbednost dece na internetu koji se realizuje uz finansijsku podršku i u saranji sa Ministarstvom trgovine,turizma i telekomunikacija.

Ekipu serije čine: voditelj i scenarista Ana Mirković, glavni koordinator projekta i odgovorni urednik Redakcije školskog programa Nevena Mladenović Blagojević, kompozitor muzike Vladimir Graić, producent Dragana Bogdanović, dizajner zvuka Nebojša Dragićević, montažer Bojan Filipović, direktor fotografije Marko Mikić, urednik serije Tamara Vešković i reditelj Milica Soldatović Mikić