Čitaj mi!

TV Teatar: Arsenik i stare čipke

Avgustovski TV Teatar posvetićemo komedijama i podsetiti se nekih od najvoljenijih i najgledanijih predstava u ovom žanru.

Gledaoci će ovog meseca imati prilike da pogledaju reprizno snimke predstava Arsenik i stare čipke, Lukrecija iliti Ždero, Sluga dvaju gospodara i Dundo Maroje.

Arsenik i stare čipke Džozefa Keserlinga popularna je komedija o pozorišnom kritičaru Mortimeru koji shvata da njegove, naizgled simpatične i drage, tetke truju svoje podstanare, starije samce. Ove dve ljupke bake svakom novom stanaru služe svoje domaće kupinovo vino "začinjeno" arsenikom, strihininom i cijanidom. Mortimerovo saznaje dovešće do niza komičnih i neobičnih situacija u kući dveju starica.

"Arsenik i stare čipke"

Ova crnohumorna komedija stekla je veliku popularnost na scenama širom sveta (čuvena je i filmska verzija Frenka Kapre sa Kerijem Grantom u glavnoj ulozi), a sa velikim uspehom igrana je i u ovdašnjim pozorištima. Snimak legendarne predstave Ateljea 212, koju je 1961. godine režirao Milenko Maričić na programu je osmog avgusta.

Uloge: Rahela Ferari, Vuka Dunđerović, Bora Todorović, Đorđe Pura, Vera Čukić, Vladimir Popović, Milutin Butković, Slobodan Aligrudić, Dejan Čavić, Nikola Milić, Sava Jovanović, Petar Banićević, Taško Načić, Marko Marinković