Čitaj mi!

Mira Adanja Polak: Ekskluzivno

Svedok slave - Brajan Rašić

Otkazan koncert Roling Stounsa u Amsterdamu jer je Mik Džeger kovid pozitivan. Svetska turneja 60. godina Roling Stounsa privlači još veću pažnju.

Brajan Rašić i Mira Adanja Polak
Brajan Rašić i Mira Adanja Polak

Brajan Rašić je fotograf koga sam sretala po svetu i koji je svojom kamerom zabeležio najznačajnije portrete velikih muzičara kao i istoriju rokenrola.

Svetsku slavu donele su mu ekskluzivne fotografije Roling Stounsa. Nekada Branislav sada Brajan putovao je sa Roling Stounsima, obišao svet na njihovim turnejama i zabeležio pravu ekskluzivu njihovog nomadskog života.

Fotografije Brajana Rašića gde prati Dejvida Bouvija, Igi Popa, Eni Lenoks, Erika Klaptona, Ejmi Vajnhaus, Pavarotija, zaštićene su autorskim pravima i velike agencije vode računa gde god se one pojave.

U ovom razgovoru Brajan Rašić mi priča zanimljive anegdote sa snimanja i kako on vidi danas svoju profesiju.

Obišao je svet, živeo je u Londonu, Njujorku a sada po malo i u Beogradu gde je u svoj novi dom doneo svoju kolekciju ploča koja sadrži prave raritete onih muzičara koje je fotografisao i svega onoga što voli da sluša kada se odmara između putovanja. Od sada će na putovanja kretati iz Beograda.

Fotografije Brajana Rašića su prava istorija i beleške jednog vremena koje se više neće vratiti. Niti ponoviti.

Ovo je naš drugi susret, a prvi je bio u Londonu kada sam ga upoznala pre više godina. Posebno mi je drago da ću Brajana Rašića sada češće sretati u Beogradu.