Čitaj mi!

Bunt: Eyesburn, Rokenroler, Nikola Čuturilo, Samostalni Referenti, Hladno Pivo

U novom izdanju „Bunta" očekuje vas ekskluzivan uživo nastup benda „Eyesburn" u studiju 8 na Košutnjaku.

Ovom prilikom su premijerno, samo za gledaoce emisije „Bunt", premijerno izveli dve nove pesme „Troops of Light" i „Aware (Bam Bam)" sa novog albuma „Troops of Light" koji možemo da očekujemo na jesen. Ovaj sastav sa skoro tri decenije postojanja i devet izdanja je i dalje aktuelan zahvaljujući posebnom pristupu stvaralaštvu, kao i iskrenoj energiji i ljubavi koje ih pokreću. Upravo o tome, ali i drugim interesantnim temama vezanim za „Eyesburn" i njihov novi album, kao i o predstojećem koncertu sa gostima koji će se održati 3. juna u bašti „Kluba Studenata Tehnike" su članovi ovog sastava Nemanja Kojić, Aleksandar Petrović i Vladimir Lazić razgovarali sa autorkom „Bunta", Brankom Glavonjić.

Eyesburn
Eyesburn

Ekipa emisije „Bunt" je posetila RTS-ov onlajn radijski kanal „Rokenroler" koji možete pratiti na „RTS planeti" i otkrila po čemu se to izdvaja od drugih kanala i stanica. U tome su pomogli sagovornici Snežana Grujić, rukovodilac službe medijskih programa, kao i Maja Pavlović i Nebojša Sabovljević, muzički urednici radija „Rokenroler".

Eyesburn i Branka Glavonjić
Eyesburn i Branka Glavonjić

Gost „Bunta" je i Nikola Čuturilo. Bliži nam se 3. jun kada je zakazan njegov veliki beogradski koncert u Domu omladine Beograda. Ovo je prvi u nizu koncerata na kojem će Nikola zajedno sa svojim bendom i gostima promovisati svoj poslednji album „Priče iz depoa", Upravo u „Buntu" ćete imati priliku da premijerno pogledate spot Nikole Čuturila za pesmu „Slušaj me sine" sa ovog albuma.

Nemanja Kojić
Nemanja Kojić

Frontmen i pevač sastava „Samostalni Referenti" će govoriti o pripremi drugog, novog izdanja ovog benda koje je posebno po mnogo čemu, ali i po omotu i dizajnu bukleta. „Referenti" su odlučili da koriste slike vrsnog, međunarodno priznatog i neponovljivog slikara Damjana Đakova, koji nas je nažalost prerano napustio. Izložba slika Damjana Đakova pod nazivom „Putovanje bez kraja" biće otvorena do 5. juna u Galeriji RTS-a.

Branka Glavonjić
Branka Glavonjić

Regionalni velikani „Hladno Pivo" spremaju dva koncerta, u Barutani u Beogradu. Ovim duplim koncertom obeležavaju 35 godina na sceni i obećavaju klupski doživljaj njihove muzike, nakon velikog koncerta koji su održali na Tašmajdanu prethodne godine. A šta nas sve očekuje na koncertima 2. i 3. juna u Barutani, otkriće vam frontmen „Hladnog Piva", Mile Kekin.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinar: Stefan Jovčić
Reditelj emisije: Darko Kamarit