Čitaj mi!

Srbija na vezi

U emisiji između ostalog....

U Knjaževsko - srpskom teatru otvorena je izložba "Mija Aleksić - biti glumac". Postavku su priredili Opština Gornji Milanovac i Kulturni centar  Gornji Milanovac u čast velikana srpskog glumišta. Izložba se sastoji iz više segmenata njegovog rada vezanih za pozorišno stvaralaštvo i filmsku umetnost. Gost emisije je Boban Stefanović, autor izložbe.

Beogradski mesec fotografije ove godine je u novom izdanju i predstaviće kolekcije fotografija koje nas vode kroz najrazličitije priče. Prvi put, u fokusu festivala biće prezentacije foto knjige  umetnika iz zemlje i sveta. Kao i prethodnih godina biće priređene izložbe, ali i edukativne radionice. O ovoj manifestaciji, koja se održava sedmi put po redu, govoriće u emisiji Danica Trajković, član organizacionog tima i Slaviša Vlajković, fotograf.

Udruženje "Hercegovac" Čikago proslavilo je slavu Sveti Vasilije Ostroški. Bila je to prilika za sećanje na stari kraj, čuvanje tradicije i druženja sa druge strane okeana. Iz Čikaga izveštava Aleksandar Žigić.

Urednici emisije Tanja Adamović i Goran Maslar

Realizacija Ernestina Gligorijević