Čitaj mi!

Magazin Srbija na vezi

Ove nedelje u Magazinu Srbija na vezi...

Beograd će ponovo biti svet, u nedelju, kada će se trkači iz cele Srbije, ali i regiona i sveta, okupiti na ulicama naše prestonice, trčeći "Beogradski maraton". Gost emisije, Darko Habuš, direktor "Beogradskog maratona", kao i učesnici, trkači.

Udruženje pisaca "Sedmica" i književna zajednica "Udruženja književnika Srbije", organizuje "Majske susrete pisaca dijaspore", okupljajući književne stvaraoce, čuvare srpskog jezika i kulture, 14. maja u Frankfurtu na Majni. Gost emisije, Radmila Panzalović, koordinator.

Reportaža iz Arizone govori o celodnevnoj manifestaciji koja okuplja Srbe i Amerikance u organizaciji Fondacije "Halijard misije", čiji je cilj da upozna što više ljudi u celom Svetu , kako su u Drugom svetskom ratu, Srbi spasili 500 američkih pilota. Poletanje originalnog aviona koji je pre 80 godina evakuisao pilote, pratili su i specijalni gosti, političari... Izveštava Aleksandar Žigić.

Borba za očuvanje srpskog kulturnog nasleđa traje godinama. U prilog tome, govori i nova knjiga "Uništavanje i prisvajanje kulturnog nasleđa", koju za našu emisiju predstavlja akademik Dragan Simeunović, jedan od autora, ovog značajnog dela.

Za našu emisiju govori i profesor Darko Tanasković, koji je imao izuzetnu priliku da provede 6 godina u izuzetnoj diplomatskoj misiji pri Svetoj stolici u Vatikanu. Jedini je Srbin osim predstavnika crkve, koji je razgovarao sa trojicom papa. Videćete kako je on doživeo ove, posebne ličnosti, u prilogu, Tamare Drezgić.

Muzički gosti emisije, Vesna Dimić i Biljana Petković, i KUD "Dimitrije Koturović".

Urednik emisije, Suzana Gvozdenović Puzović.

Reditelj, Dragica Gačić.