Čitaj mi!

Velika iluzija - O Veri i zastavi

U špijunskom trileru "Vera" o srpkinji koja je bila četvorostruki tajni agent u Drugom svetskom ratu, oživeo je lik nemačkog oficira Karla Krausa. U "Krupnom planu" Velike iluzije, koja predstavlja eksluzivne odlomke iz filma - našao se beograđanin sa zavidnom međunarodnom karijerom - Petar Zekavica.

Sudeći po filmovima koji su u bioskopima, holivudske zvezde - oskarovci, vole da glume "sami sebe". Ovu epizodu "Velike iluzije", posvećujemo njima:

Šon Pen donosi priču "Dan zastave", a Nikolas Kejdž "Nepodnošljivu težinu blistavog talenta". O "Očima Tami Fej" koje su zahvaljujući performansu oskarovke Džesike Čestejn osvojile Američku filmsku akademiju, iz rakursa reditelja Marka Jeftića.

"Velika iluzija", Petar Zekavica

U rubrici "Premotavanje" - ovog beogradskog proleća obeležavamo 60 godina legendarnog "Zvižduka u osam" u režiji Save Mrmka.

"Velika iluzija", Sandra Perović

U "Konatraplanu" sa jednim od najreprezentativnijih predstavnika modernog filma, poljskim rediteljem svetske reputacije Ježijem Skolimovskim, koji se na predstojećem 75. Kanskom festivalu takmiči za "Zlatnu palmu" sa novim filmom "IO".

"Velika iluzija", Sandra Perović i Petar Zekavica

Autor i urednik: Sandra Perović
Realizacija: Tijana Todorović Javorac, Marko Jeftić