Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Srbija je predala predlog da se "Kulturni predeo Bača" upiše na Uneskovu listu svetskog kulturnog i prirodnog nasleđa Centru za svetsko nasleđe UNESKA u Parizu, gost Kulturnog dnevnika je autor projekta dr Slavica Vujović.

Premijera savremene bajke o strahovima mladih "Alisa u zemlji strahova", u režiji Aleksandra Popovskog, održana je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Bili smo na generalnoj probi violiniste Nemanje Radulovića i Beogradske filharmonije, u toku su pripreme za koncert koji će biti održan 4. februara u Kolarčevoj zadužbini.

U Galeriji RTS- a otvarena je izložbe "Od grafosa do logosa" Mire Maoduš, slikarke sa bogatom međunarodnom karijerom.

Predstavljamo knjigu "Moja godina odmora i opuštanja" Otese Mofšteg, koja cinično i duhovito kritikuje savremeno konzumersko društvo.

Tim egipatsko - nemačkih arheologa otkrio je u Egiptu ostatke dve ogromne sfinge u obliku statua, nazvane kolosi, prilikom istraživanja uništene grobnice kralja Amenhotepa Trećeg.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12 i 30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Damjan Paunković