Čitaj mi!

Četvrtkom u 9: Crna Gora - Čudo neviđeno 2. deo

Odnosi u trouglu: Zdravko Krivokapić - Dritan Abazović - Aleksa Bečić su nikad gori; Krivokapić i Bečić bi na izbore, Dritan Abazović bi da postane premijer manjinske Vlade. Šta na to kažu Srbi? Šta kaže Zapad? I gde je u toj jednačini DPS a gde predsednik Crne Gore Milo Đukanović?

Vlada Crne Gore još nije pala a kad će, izgleda je samo pitanje trenutka. Šta će nam pokazati glasanja u Skupštini Crne Gore trećeg i četvrtog februara? Da li smo bliži novoj manjinskoj vladi, koju bi predvodio Dritan Abazović, novim izborima ili je moguće ono što sada deluje kao čudo neviđeno da opstane ovakva vlada Zdravka Krivokapića?

Da li bi Dritan mogao "na mala vrata" da vrati DPS na vlast; da li je istina da je Dritan dobio podršku Zapada da krene u obračun sa Milom Đukanovićem i otkud da ga u patriajrši primi patrijarh srpski gospodin Porfirije?

Gorislav Papić
Gorislav Papić

Da li je za Zdravka Krivokapića kasno da sada nudi potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC? Šta njegovi ministri pokušavaju da dobiju na uličnim protestima, kolika bi mogla da bude snaga te političke opcije koja bi mogla da se nazove Demohrišćanska stranka? Kakva je pozicija Demokrata i Alekse Bečića i kako to da je Demokratski front tako miran?

Gosti:
Želidrag Nikčević, književni kritičar i izabrani ambasador Crne Gore u Beogradu
Bogdan Živković, istoričar
Đuro Radosavović, književnik

U emisiju se iz Podgorice uključuje: Milojko Spajić, ministar finansija u Vladi Crne Gore

Autor emisije: Gorislav Papić