Čitaj mi!

Srbija na vezi

U emisiji između ostalog...

Svetosavske proslave su važne za okupljanje mališana i roditelja u Čikagu i širom srpske zajednice u Severnoj Americi. To je prilika i da se pokaže znanje srpskog jezika, čuju recitacije i naravno Himna Svetom Savi. Iz Čikaga Izveštava Aleksandar Žigić.

Organizacija srpskih studenata u inostranstva od avgusta 2021. godine ima novu predsednicu - Anđelu Janković. Ona je pokretač i koordinator velikog i, trenutno najznačajnijeg projekta "Possibiliti" kroz koji se se sklapa saradnja sa kompanijama iz privatnog sektora kako bi našim studentima ponudili prvu praksu u Srbiji i podstakli proces reintegracije u srpsko tržište rada. Anđela je na master studijama u Rimu, a o životu i radu naših studenata u Italiji, novim izazovima u radu OSSI i planovima, govoriće u našoj emisiji.

Gošća emisije je i Ana Ječmenica koja je svoju karijeru posvetila kulturnom turozmu. Obilazak izložbi najpoznatijih svetskih umetnika, poseta popularnim, ali i onim maanje poznatim arheološkim lokalitetima i istoreijskim centrima - njena je misija već 17 godina za koju je više puta nagrađivana u zemlji i svetu.

Er Srbija je za letnju sezonau najavila da će od 02. juna početi da obavlja redovan avio saobraćaj između Beograda i Trsta. Par dana kasnije, od 06. juna biće uspostavljen i redovan let na relaciji Beograd - Bolonja. Izveštaj Gorana Maslara.

Urednici emisije Tanja Adamović i Goran Maslar

Realizacija Ernestina Gligorijević