Čitaj mi!

Beogradski program: Čiji je stari Merkator

U Beogradskoj hronici danas pogledajte,

Da li će biti izgradnje na zelenim površinama u novobeogradskim blokovima? Čiji je Merkator i ko je zadužen za održavanje ovog zdanja pitamo gradskog urbanistu Marka Stojčića nakon što se krov pijace u njemu obrušio i povredio nekoliko sugrađana.

Kako muzika i preduzetništvo idu ruku pod ruku, pitamo opersku pevačicu Mariju Jelić. Završila je elektrotehnički fakultet, nastupa širom sveta kao poznati sopran i vodi IT kompaniju.

Naši reporteri istražuju da li zbog omikron soja korone moramo da nosimo posebne maske i koje nas najbolje štite.

Saznajte i šta sve, ako sumnjate da ste zaraženi koronom, možete da završite kod privatnika, koliko će to da vas košta i da li nešto od troškova možete da refundirate.

Nedavno su mediji preneli da su u "Zari home" povučeni iz prodaje toksični tanjiri i šoljice. Ispitujemo ko proverava toksičnost posuđa i kako je uopšte takvo posuđe moglo da se nađe u prodaji?

Ponovo se urušio deo zgrade u Vidovdanskoj ulici. Naši reporteri traže odgovor na pitanje zašto još nije porušena oštećena zgrada, kada sanacija nije moguća.

Još početkom prošle godine smo saznači da tzv. eko kese nisu biorazgradive. Sada istražujemo zašto još uvek nisu povučene iz prodaje, čija je to nadležnost i ko sme da zarađuje na njima kada su štetnije po okolinu od običnih, plastičnih kesa.

Sa vama u studiju urednik i voditelj Ana Manojlović.