Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost akademik Dušan Otašević, govori o svom likovnom radu i najavljuje izlagačku sezonu u SANU, gde je direktor Galerije.

Beogradski festival mozaika u Kući legata počeo je otvaranjem izložbe, a u okviru pratećeg programa biće održane i radionice i predavanja.

Film "Znaci života" reditelja Marka Nikolića proglašen je za najbolji kratki dokumentarni film na Festivalu kratkog metra u Kanu. Razgovarali smo sa autorima.

Predstavljamo knjigu "Šta se odavde može videti", Marijane Leki, o setnim tajnama i posebnom životu u malim mestima.

U Galeriji "Ozon" otvorena je izložba "Moda u gradu". To su radovi studenata fotografije i scenskog i savremenog kostima Fakulteta primenjenih umetnosti.

Vodimo vas u Grčku, u muzej Akropolj u kome je izloženo mermerno stopalo, deo skulpture grčke boginje, staro 2.500 godina. U Atinu je stiglo iz muzeja na Siciliji, a Grci se nadaju da je to put da im se skulpture sa Partenona vrate.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Damjan Paunković