Čitaj mi!

Srbija na vezi: Brajan Branislav Rašić

Objektiv njegovog aparata vidi istoriju svetskog Rokenrola. On je tihi pratilac zvezda, čovek koji nenametljivo svedoči o slavi, energiji i iskustvima sa najvećim muzičarima. Na pitanje koga je sve fotografisao u dugoj i plodnoj karijeri, odgovara da mu je lakše da nabroji koga nije!

Spontan, nenametljiv, "britanski" decentan, "beogradskog" šarma, Brajan Branislav Rašić nam je pričao o Beogradu u kom je rođen, i Londonu u kojem živi četiri decenije. Naravno, kroz prizmu kulture, muzike i njegove najveće ljubavi, fotografije.

Brajan Rašić i Tamara Drezgić na snimanju emisije
Brajan Rašić i Tamara Drezgić na snimanju emisije

Kako se, kao akreditivani fotograf, našao na koncertima najvećih zvezda 80-tih u Londonu, ali i kako je imao dobru procenu muzičara čija je karijera u trenutku fotografisanja bila neizvesna.

Brajan Rašić
Brajan Rašić

Njegove fotografije su "prodavale ploče", a posebno je zapažena ona koju je napravio na koncertu Rolingstonsa u Rio de Žaneiru, i nalazi se na omotu njihovog albuma!

Rolingstonsi
Rolingstonsi

Brajanova arhiva broji više od sto hiljada fotografija, od Frenka Sinatre i Rolingstonsa, preko Dejvida Bouvija, Djuran Djuran i Madone, do Tejlor Svift.

Brajan Rašić i Kim Vajld
Brajan Rašić i Kim Vajld

Kako se živelo u Londonu nekad, a kako danas? Zašto je odlučio da živi u Engleskoj? Zašto je Sinatra "najveći" i šta je "Planeta Rolingstons"?

Frenk Sinatra
Frenk Sinatra

Fotografije Brajana Rašića krase domaće i svetske magazine, knjige, naslovne strane muzičkih albuma, izložbe širom sveta. Iako je svoje radove predstavio u Londonu, Beogradu, Nemačkoj, Severnoj i Južnoj Americi, kao najdražu izdvaja izložbu "Pod sjajem zvezda" u salonu Narodnog muzeja u Zrenjaninu.

Urednik emisije Tamara Drezgić