Čitaj mi!

Novi početak

Za porodicu iz Svilajnca

Junaci druge epizode TV serijala i nacionalnog projekta "Novi početak" su Milica Janković i Ivan Vojinović iz Svilajnca.

"Novi početak"

Zajedno su roditelji Irene i Vuka, a Ivan iz prvog braka ima ćerkicu Dariju. Sa troje dece, živeli su u Svilajncu kao podstanari u malom stanu. Tokom prošle godine, sprijateljili su se sa sveštenikom Stefanom, koji vodi parohiju u obližnjem selu Crkvenac. Predložio im je da život nastave u napuštenom parohijskom domu, što su i prihvatili. Tada su i uvideli prednosti života na selu.

"Novi početak"

Kao učesnici emisije "Novi početak" i uz pomoć Ministarstva za brigu o selu, ova petočlana porodica ohrabrena je za novi životni početak, u sopstvenoj kući u selu Crkvenac, sedam kilometara udaljenom od gradske sredine.

"Novi početak"

Uz budžet od 1.200.000 dinara, ponuđeno im je da izaberu neku od tri ponuđene kuće. Potom su se Milica i Ivan opredelili i kojim seoskim poslom žele da se bave, čime će svojoj porodici omogućiti stabilnu egzistenciju.

"Novi početak"

Voditeljka Marija Veljković doneće još nekoliko dobrih vesti koje će dodatno razveseliti ovu porodicu, posebno najmlađe članove jer su oni imali i neke skrivene a neostvarene snove i želje...

 

"Novi početak"

Marija Veljković, voditeljka serijala "Novi početak": "Ovaj serijal je zaista drugačiji, ima karakter nacionalnog projekta a donosi dobrobit kako akterima tako i auditorijumu. Životne priče junaka naših epizoda su raznovrsne, često neverovatne. Njihova rešenost da se ne predaju, već da se potrude da ostvare bolji, kvalitetniji život za svoje porodice je - zadivljujuća. Oni dobijaju novi dom ali i sopstveni biznis, kojim će sigurno finansijski zbrinuti porodicu. Dodatni benefit za gledaoce ovog seijala je u tome što će verovatno nešto od viđenog želeti da primene, bilo da se radi o odluci da i sami započnu život ispočetka, na selu ili u drugom gradu Srbije. Takođe, verujemo će biti inspirativne i neke od brojnih od biznis ideja koje ćemo predstaviti a čijom primenom se može obezbediti materijalna stabilnost porodice."

"Novi početak"