Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost kulturnog dnevnika je pisac Ivan Ivanji koji u svom novom romanu "Usamljenost manjine" kroz prizmu glavnog junaka govori o svim važnim događajima XX veka.

U Kulturnom dnevniku o premijeri u niškom Narodnom pozorištu predstave "Pokojnik" Branislava Nušića u režiji Željka Đukića, kao i o gostovanju Srpskog narodnog pozorišta sa predstavom Artura Milera "Veštice iz Salema" u režiji Nikite Milivojevića na sceni Beogradskog dramskog pozorišta u okviru Festivala Naši dani.

Pratimo 53. BEMUS i koncert "All Stars" na kome su premijerno zajedno nastupili renomirani svetski solisti sa mladom pijanistkinjom, zvezdom u usponu Evom Gevorgjan.

U fokusu Kulturnog dnevnika predstojeća filmsko muzička manifestacija "Dan pobede-filmske priče o osvajanju slobode" u Novom Sadu u okviru koje će kao specijalni gost nastupiti kultna hip-hop grupa Beogradski sindikat. U emisiji govorimo šta se krije iza provokatiovnog naslova "U Kvinsu nema seksa" Nataše Milović.

Vodimo vas u londonsku Tejt modern galeriju, kroz koju lebde neobična stvorenja, korejske konceptualne umetnice Anike Li.

Urednik Vojka Pajkić Đorđević
Realizator Maja Mandić