Čitaj mi!

Pandemija - ima li kraja?

U Srbiji je epidemijska situacija katastrofalna, veliki je broj pacijenata u bolnicama, raste broj obolelih na respiratoru, a svakodnevno imamo i više od 60 izgubljenih života.

Uvedene su kovid propusnice, pojačana je kontrola i drugih epidemijskih mera, ali, uvedena je i policijska zaštita ispred zgrada u kojima žive naši epidemiolozi? Zašto i dalje ima onih koji ne veruju da virus postoji, i da je zaštita za smrtonosnu zaraznu bolest - Pavlovićeva mast?

Zašto ćemo pre da pijemo raznorazne lekove nego da se vakcinišemo? Da li struka mora da bude glasnija od onih koji nose bele mantile ali su protiv vakcine? Svako od nas je izgubio nekoga ko je bolovao od kovida 19, ali smo i dalje nedovoljno odgovorni.

Da li nas očekuje teža zima od prošlogodišnje?

Ana Stamenković
Ana Stamenković

Gosti emisije Četvrtkom u 9 su:
prof. dr Lazar Davidović, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu,
prof. dr Predrag Stevanović, načelnik Klinike za reanimaciju i anesteziologiju KBC "Dr Dragiša Mišović", dr Milan Dinić, direktor Lekarske komore Srbije

Za Četvrtkom u 9 govore i virusolog Milanko Šekler, anesteziolog profesor Radmilo Janković, epidemiolog Branislav Tiodorović, i Marijan Ivanuša, direktor Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiju.

Emisiju uređuje i vodi Ana Stamenković.