Čitaj mi!

Pisac lekarske etike - Petar Pješivac

Rođen je u Adelejdu, dve trećine života živi u inostranstvu, ima karijeru uspešnog lekara, do sada je napisao šest knjiga, otac je četvoro dece. Upoznajte dr Petra Pješivca, srpsko-australijskog pesnika i esejistu, nadarenog pisca koji se literarnim ekskluzivitetom "Kada se završi rat" predstavio na Sajmu knjiga 2018. Nesvakidašnji, intrigantni roman, bolna je parabola o izgnanstvu, a mnogi kritičari su ga okarakterisali kao ljubavno-psihološki triler.

U literaturu je ušao detektivnskim romanom "Ž", zatim napisao "Tri dvojine nara", "Priručnik za rušenje", "Povratak Ž-a", koji je 2013. godine nagrađen nagradom "Zlatna sova", a potom i "Priručnik za cinkarenje".

Petar Pješivac Petar Pješivac

Njegova dva romana ušla su u izbor za Nin-ovu nagradu. Potpisuje brojne tekstove u časopisima za kulturu.

Petar Pješivac je pisac neospornog talenta, koji, kako potvrđuje njegov roman "Kada se završi rat", svojim delima daje sasvim drugu dimenziju, književnom veštinom kojom je u stanju da sopstveno iskustvo virtuozno pronosi kroz zakulisni, i do samog kraja čitaocu, nerazrešivi tok radnje.

Obrazovanje i životno iskustvo u dalekom svetu, utemeljilo je u njemu raskošnog intelektualca, pisca odnegovanog šarma i temperamenta, velikog profesionalca i brižnog roditelja.

U iskrenom razgovoru, osim priče o svom životnom i profesionalnom putu, otkriće i svoja gledišta o tome ko danas određuje kvalitet u književnosti, šta to razdvaja Istok i Zapad, šta uopšte danas predstavlja čovečanstvo, šta čovek dobija, a šta gubi odlaskom u svet, ali govori i o onom neizostavnom - o ljubavi prema Srbiji...

Autor emisije mr Mirjana Raičević Tasić