Čitaj mi!

Sva ta ravnica

Sva ta ravnica je hronika o porodici Jagodić, koja govori o mračnoj tajni koja preti da uništi porodicu, grofa Milana Jagodića i njegova dva sina, Jovana i Branka...

U podmetnutom požaru na kaštelu Jagodića pored Petrovgrada (Bečkereka) pre dvadeset godina smrtno je stradala supruga grofa Milana i majka Jovana i Branka Jagodića. Čak i posle dvadeset godina okolnosti njene smrti ostale su nerazjašnjene. Njena smrt postaje zla kob, mračna tajna koja traži razjašnjenje i pokreće niz misterioznih ubistava i zločina koji prete da zatru staru lozu Jagodića. Stariji sin Jovan odlučan je da otkrije tajanstvenog zločinca i sačuva porodicu od uništenja. Iz epizode u epizodu pratimo uzbudljivu priču o zabranjenim ljubavima, strastima, zločinu i osveti.

Serija Sva ta ravnica inspirisana je knjigom Nenada Čanka "Kao i sva ravnica".

 

Scenaristički seriju potpisuje Đorđe Milosavljević. Rediteljski ju je uobličio Miroslav Lekić a direktor fotografije je Radoslav Vladić. Ovaj autorski tim najzaslužniji je za uspelo rekonstruisanje slike i atmosfere tridesetih godina 20. veka, a dodatnu uverljivost čitavom projektu dala je scenografija Aljoše Spajića, kostimi Jelisavete Tatić, montaža Petra Jakonića i muzika Nikole Čuturila i Tome Babovića.

Serija je snimana u Banatu, u dvorcu Dunđerskih, kao i u Vršcu, Zrenjaninu, na Petrovaradinu i na drugim autentičnim lokacijama u Vojvodini.

U glavnim ulogama pojavljuju se Dragan Nikolić, Dejan Lutkić, Gordan Kičić, Stevan Gardinovački, Gorica Popović, Radoje Ćupić, Aleksandar Đurica, Josif Tatić, Katarina Radivojević, Ivana Popović, Ivan Bosiljčić, Sonja Damjanović, Vojin Ćetković, Nebojša Ljubišić, Radoslav Milenković, Miloš Samolov, Ivan Bosiljčić i mnogi drugi.