Čitaj mi!

Magazin Srbija na vezi

U novoj sezoni Magazina Srbija na vezi gosti emisije pravnici, lekari, umetnici.... iz Beča, Ciriha, Berna, Beograda govore kako rade, boreći se sa novim okolnostima ,koje nam je kovid 19 nametnuo.

Gosti u studiju:  Dr Radivoje Petrikić iz Beča, koji vodi međunarodne advokatske kancelarije u Beču i Beogradu a ljubav prema rodnom kraju, Jabukovcu u Negotinskoj krajini i u vreme pandemije, iskazuje kroz ulaganja od najsavremenijeg sanitetskog vozila ,koje je poklon grada Beča, do pretvaranja sela u varošicu koja je primer savremenog načina življenja.

Docent dr Marijana Vukićević, neurolog  i direktor Specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava",najveće bolnice u svetu za lečenje akutnog moždanog udara,govori o tome kako kovid 19 utiče na razvoj ove bolesti.

Srboljub Srba Dinić muzički direktor Nacionalnog teatra "Braunšvajg" u Nemačkoj, biće gost Magazina, a pred nastup sa Gudačima Svetog Đorđa u Skupštini Beograda. Sa pijanistom Ivom Pogorelićem u nastupiće 10. oktobra u Novom Sadu.

O trenutnim korona merama u Švajcarskoj, iz grada Vintertura kod Ciriha izveštava Kristina Kurbalija.

Vodimo vas u Kotor - Institut za biologiju mora,značajnu međunarodnu  naučnu instituciju koja predstavlja most saradnje kako sa univerzitetima u regionu tako i u celom svetu a gde je i zvanično otvoren "Boka akvarijum" kao pomoć Norveške vlade.

Naša ekipa boravila je i na Kalemegdanu gde je započeto snimanje dokumentarnog filma "Srpsko kolo",reditelja Željka Mirkovića  i gde je premijerno izvedena "Srpkinja" u  nošnji s kraja 18. i početka 19. veka,  kao spoj zapadne i istočne kulture toga vremena.

Muzički gosti: Nevena Živković,pijanista i Nina Gligorić, sopran pred izvođenje mjuzikla "Mjuzikl u našem kraju" a posle nedavnog rada ove pijanistkinje  sa  čuvenim Plasidom Domingom.

Urednik emisije Suzana Gvozdenović Puzović

Reditelj Dragica Gačić