Čitaj mi!

Kulturni dnevnik

Gost je književnik akademik Miro Vuksanović, ovogodišnji dobitnik nagrade "Ljubomir P. Nenadović" za najbolju putopisnu knjigu koju dodeljuje Matična biblioteka Valjevo.

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta priređeno je donatorsko gala veče radi prikupljanja sredstava za nastavak školovanja talentovanih mladih baletskih umetnika iz Srbije, stipendista Fondacije "Sergej Polunjin".

Kustendorf klasik se ove godine održava "on line", koncert poznatih muzičara i mladih naših i ruskih izvođača od 28. septembra dostupan je na link platformi.

Gala koncert Čelo-festa održan je u Kolarčevoj zadužbini sa aranžmanima kompozicija za ansamble od dva do trinaest muzičara.

Ovogodišnji ciklus "Razgovor sa piscem", koji se tokom leta održavao ispred Biblioteke grada, završen je predstavljanjem rada pisca i pesnika Zorana Bognara.

Vodimo vas u Alžir, u najveći kameni grad na svetu, Sefar. Predstavljamo umetničko blago staro 20 000 godina koje je pod zaštitom UNESKA.

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Jovana Filipović