Čitaj mi!

Moja dedovina

Nije dedina vinska kuća na prodaju

Druga epizoda novog zabavnog serijala Moja dedovina vodi vas u Župu. U vinarski kraj. Hoće li biti spašena još jedna dedovina u Srbiji ili će inspekcija zaustaviti radove?!

U novoj epizodi pogledajte šta da li će domaćin sa svojim prijateljima, komšijama i rođacima uspeti za 4 dana sa budžetom od 6 prosečnih plata nešto da uradi sa kućom starom skoro 200 godina.

Porodica Rakićević je decenijama unazad živela i preživela zahvaljujući pradedinim vinogradima, imanju i ovoj kući koja se nalazi u Poljanama u Lukarevini - na samo nekoliko kilometara od varoši Aleksandrovac. Okolne kuće se godinama ruše, a ova familija će uz pomoć serijala Moja dedovina probati da promeni sudbinu dedine i babine kuće.

TV autor Milan Popović (ranije Zadnja kuća, Srbija) će pokušati da motiviše sve okupljene na mobi (ispomoći) da ne odustaju dok se radovi ne završe, ali će baš ova epizoda biti dobra slika kako izgleda kada stvari ne krenu baš najbolje. Videćete zašto su svi morali da rade do četiri ujutro, kako su se na dedovini našle teške mašine za pravljenje puteva, od koga su domaćini dobili naredbu da poruše deo radova dan pred useljenje i mogu li biznismeni da postanu fizički radnici ako to od njih zatraži školski drug kada postane najteže?

Serijal Moja dedovina ima za cilj da ljude motiviše da obnove svoje dedovine na selu. Promocija rada i sloge je još jedan od zadataka ovog projekta Javnog servisa.

Serijal domaćinu donosi budžet od 6 prosečnih plata kao pomoć za njegovu želju da promeni stanje svoje dedovine, ali je njegova dužnost da obezbedi "mobu". Pomoć prijatelja, kumova, rođaka, komšija. Celo snimanje traje 4-5 dana, a sa domaćinom se pravi plan raspodele budžeta za materijal, nameštaj, popravke, dnevnice specifičnih majstora i sl..

Ovo je balkanski način snalaženja uživo, a sve sa željom da se svi u Srbiji motivišu da obnove babino i dedino ognjište i zakucaju tablu ispred dedovine "Nije kuća na prodaju".

Prijavljivanje kandidata je preko imejla: mojadedovinarts@gmail.com