Čitaj mi!

Branilac

Prva epizoda: "Tragedija jednog Kordunaša, prvi deo"

Od 21. septembra, utorkom od 22.00, na Prvom i RTS svet programu počinje emitovanje igrane serije "Branilac". Producent serije je Radio-televizija Srbije a izvršni producent "UP&UP" iz Beograda.

"Branilac"

Serija "Branilac", rađena je prema istinitim događajima po knjigama advokata Olivera Injca "Velike advokatske odbrane", advokata Filote File "Branio sam na smrt osuđene", kao i po originalnim predmetima advokata Veljka Guberine i advokata Tome File. Ova serija, na filmski uzbudljiv način, elementima drame i trilera, dočaraće nam životne priče običnih ljudi, koji su se našli u situacijama sa kojima nisu umeli ili nisu mogli da se nose. Okosnica svih priča su ljubav, uticaj sredine u kojoj žive, borba za moć, sa zapletima koje samo život može da kreira. Sve priče pratimo iz ugla advokata - branilaca u potrazi za istinom, koji nas vode kroz živote glavnih aktera i postupno nam rasvetljavaju okolnosti koje su dovele do zločina.

"Branilac"

To su vanvremenske priče o ljudskim sudbinama ali i o profesiji koja se temelji na zakletvi da brani čoveka a ne delo koje je počinjeno. Serija obrađuje šest slučaja koji će biti prikazani u 9 epizoda. Slučajevi koje ova serija obrađuje birani su sa više aspekata. Po tome do koje mere su uzburkali i izazvali interesovanje javnosti ali i po umeću advokata da pomere granice u odbrani čoveka. Iako smeštene u neko drugo vreme (Jugoslavija, od 1955 - 1975), ove priče odišu savremenošću, jer su ljudske manjkavosti i ljudski gresi uvek isti.

"Branilac"

Prva epizoda, koja nosi naziv "Tragedija jednog Kordunaša, prvi deo", odvodi nas u 1968. godinu u grad Karlovac u kome Rade Đanković i njegova žena Mirjana žive naizgled mirnim i skladnim životom, sve dok se u njihov život ne umeša uspešni potporučnik Milovan Vujisić. Milovan i Mirjana započinju ljubavnu vezu, koja će dovesti do fatalnih posledica. Advokat Veljko Guberina preuzima odbranu optuženog...

"Branilac"

Uloge tumače: Nenad Jezdić, Aleksandar Stojković, Nikolina Friganović, Mišo Obradović, Relja Vasić, Amar Ćorović, Maja Stojanović, Bojan Perić, Stefan Bundalo, Aleksandra Pleskonjić Ilić, Bojan Krivokapić, Aleksandar Tadić...

"Branilac"

Urednik serije: Marko Novaković
Režija: Jelena Svetličić
Scenario: Biljana Maksić, Vladimir Mančić
Direktor fotografije: Gojko Despotović
Montažer: Vladimir Radovanović
Scenograf: Mihajlo Vidić
Kostimograf: Nataša Živković, Jovana Gregorić
Kompozitori: Mirko i Snežana Vukomanović
Masker: Nina Bašić
Dizajn zvuka: Slobodan Mihajlović, Nikola Kokotović
Izvršni producent: Jelena Svetličić
Izvršna produkcija: UP&UP - Beograd
Producent: Radio-televizija Srbije
Godina proizvodnje: 2021.

"Branilac"