Čitaj mi!

Rusija, umom nepojmljiva

Radmila Vojnović je pisac, prevodilac, novinar, duhovni pravoslavni posvećenik, neumorni tragalac za višim smislom, u svakom pogledu. Autor je 10 knjiga i više od 200 televizijskih i radio emisija o srpskoj i ruskoj kulturi. Susret sa Radmilom Vojnović obećava pregršt zanimljivih istorijskih priča, koje rado otkriva sagovorniku. Rusiju je pre više od dve decenije odabrala za svoj novi dom.

Kroz brojne kulturne i humanitarne aktivnosti, kako Rusi kažu narodnom diplomatijom, Radmila povezuje dva bratska naroda, ruski i srpski.

Ne mogu se nabrojati sve manifestacije, gostovanja, festivali, tribine na kojima je Radmila učestvovala ili ih organizovala. Posebno je ponosna na boravak srpskih veterana u Rusiji, kao i bratimljenje 4 grada: Bratunca i Rošalja, Drvara i Olenogorska.

Radmila Vojnović je članica Udruženja pisaca Srbije i Rusije, dobitnica naših i ruskih književnih nagrada, autorka 10 knjiga.  Bavi se duhovnim bićem pravoslavnog čoveka, znamenitim istorijskim ličnostima, a veliku zagonetku ruske istorije opisala je u knjizi „Velika sibirska tajna“.  O kakvoj misteriji je reč, videćete u emisiji „Rusija, umom nepojmljiva“ autorke Vanje Vasić.