Čitaj mi!

Čokoladni Beograd

Emisija predstavlja pisca i dokumentaristu Aleksandra Gatalicu u sasvim novom svetlu: kao ispitivača istorije beogradskih poslastičarnica i poslastica koje su se u poslednjih 150 godina u Beogradu pravile.

Nova epizoda emisije nosi naziv Čokoladni Beograd i predstavlja povest čokolade i njenu primenu u poslastičarstvu do današnjih dana.

U emisiji će biti reči o dve torte: čokoladna torta Zefir i grilijaš torta, kao i dvema poslastičarnicama: Mandarina i Petković. Na ovaj način spojiće se stogodišnje iskustvo i novi pristup poslasticama 21. veka, jer poslastičarnica Petković osnovana je 1903. godine i kroz četiri generacije neguje bečko-peštanski stil kolača sa kremovima i čokoladom.

Poslastičarnica Mandarina osnovana je nedavno, a već predstavlja jednu od najvažnijih poslastičarskih tački Beograda. Drži je internacionalni poslastičarski majstor, nekadašnji šef poslastičarnica u brojnim londonskim hotelima, Krsto Radović.

Romantični ugođaj, začinjen s nešto istorije i mnogo čokolade - sve to gledaoci će videti u emisiji Čokoladni Beograd. Nedostaju samo: mirisi i ukusi, i nada da će neka sledeća generacija razvoja televizije moći da ponudi i to.