Ovo je Srbija

Fabrika šinskih vozila u stečaju "Goša" iz Smederevske Palanke oglasila je, po treći put, prodaju neposrednom pogodnom. Imovinu fabrike čine građevinski objekti, oprema, akcije, licence i patenti. Procenjena vrednost iznosi više od 515 miliona dinara. Izveštava Aleksandra Marković.

Padavine koje su, pre dve nedelje, izazvale velike probleme u Zapadnoj Srbiji, nisu prouzrokovale štetu na deonicama korita Kolubare i Obnice, iako njihova sanacija i regulacija još traju. Koliko je jedna ovakva "neposredna provera" do sada urađenog posla na ovim vodotokovima, potvrda veće bezbednosti od velikih voda, proverava Mihailo Jeftić iz Valjeva.

U Srbiji i svetu obeležava se 15. jun - Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad starima. Gost emisije je Suzana Paunović, direktorka Kanclearije za ljudska i manjinska prava.

Posle završene srednje školem, većina Vranjanaca nastavlja školovanje na fakultetima u Nišu i Beogradu. Neki odlaze i van zemlje. Kakva su iskustva studiranja na Univerzitetskom koledžu u Londonu, posle završetka prve godine studija, govori Aleksandar Milosavljević iz Vranja.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednik emisije: Dane Ilić i Ivana Miljković 

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]