Čitaj mi!

Mladi sa invaliditetom

U ovonedelljnoj emisiji o osobama sa invaliditetom „Mesto za nas" govorimo o mladima sa invaliditetom.

Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije (NOOIS) realizovala je u drugoj polovini godine projekat pod nazivom „Mladi sa invaliditetom", u okviru koga je nastao i istoimeni dokumentarni film u trajanju od 24 minuta. Projekat je finansiran sredstvima Ministarstva kulture za proizvodnju medijskih sadržaja za televizije za 2022. godinu.

Tema filma je podizanje svesti javnosti o pravima mladih osoba sa invaliditetom, a u okviru obeležavanja „Evropske godine mladih" i Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, 3. decembra.

Ovim projektom, kao i putem aktivnosti u okviru Akademije za mlade lidere sa invaliditetom i Omladinskog kluba podržanih od strane Ministarstva za rad, zapošljavanju, boračka i socijalna pitanja - Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, NOOIS će nastaviti da mladima sa invaliditetom i dalje pruža bolje mogućnosti za budućnost.

Program za mlade sa invaliditetom NOOIS je započeo 2020. godine, u okviru kampanje "Srbija bez barijera", koju zajednički sprovodi sa Sektorom za zaštitu osoba sa invaliditetom koji podržava sve aktivnosti NOOIS-a i ostalih 33 Saveza u Srbiji.

 

Urednica emisije: Iva Omrčen