Čitaj mi!

37. klasa iz Rajlovca - braća zauvek

Novosti iz vojske, susret 37. klase srednje vojne škole JNA i vojne novosti iz sveta u najnovijem izdanju emisije "Dozvolite..."

Snimali smo susret povodom proslave 35 godina mature srednje vojne škole Ratnog vazduhoplovstva JNA iz Rajlovca kod Sarajeva. Veliki broj ljudi iz svih bivših jugoslovenskih republika, nekada školskih drugova, prisustvovao je obeležavanju 35 godina mature i poseti nekadašnjoj kasarni. Svi prisutni, bez obzira na sve što se u međuvremenu izdešavalo, smatraju da su "braća zauvek".

Pripremili smo i redovni pregled vojnih novosti iz sveta. U Mađarskoj je održava vojna vežba NATO-a "Hrabri ratnik 22", Kina najavljuje povećanje broja višenamenskih lovaca pete generacije J-20, a Ratno vazduhoplovstvo Finske održalo je vežbu sletanja i poletanja aviona sa magistralnog puta.

Saznajte i novosti iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Emisiju možete pratiti na društvenim mrežama, jutjubu i platformi RTS Planeta.

Ekipa RTS-a:
urednik emisije: Goran Janićević
novinar: Igor Topalović
montažeri: Vesna Grba i Mirko Krsteski
organizator: Danko Rapaić
producent: Stefan Radonjić
realizacija: Vladimir Antić

Ekipa VFC "Zastava film":
direktor: pukovnik  Goran Ikonić  
organizator: Aleksandra Živković
snimatelji: zastavnik I klase Srđan Grčić, Mirko Lukanović, Žarko Pekez, Vujadin Mićunović, Bogdan Petrović i Lazar Jovanović
asistenti snimatelja: Aleksandar Đorđević i Ljubiša Glišović

Dozvolite... Dozvolite...

Autor:
RTS

„Dozvolite...“ - emisija o odbrani i Vojsci Srbije. U emisiji se govori o temama iz oblasti odbrane, bezbednosti, životu i radu pripadnika vojske, kao i o vojnoj istoriji, odbrambenoj industriji, specijalnim jedinicama... [ detaljnije ]