Čitaj mi!

Magazin Srbija na vezi

U emisiji Magazin Srbija na vezi govorićemo o jubilarnoj dvadesetoj godini održavanja manifestacije "Dani Srbije i srpske kulutre" u Parizu. Predstavićemo i novinarku srpske televizije iz Toronta. Vodimo vas na izložbu "Sakralno nasleđe Srba u Mađarskoj", a videćemo i kako je protekla dodela nagrada Festivala srpskog filma iz Čikaga.

Dve decenije traje manifestacija "Dani Srbije i srpske kulture" u organizaciji Saveza Srba Francuske i asocijacije "Mondokult". O ovogodišnjoj priredbi i Karavanu kulture koji putuje u desetak gradova Evrope govorimo sa Petrom Gojkovićem, predsednikom Odbora za kulutru Saveza Srba Francuske.

Više od dvadeset godina srpska televizija "TV Toronto" istrajava na putu očuvanja srpskog jezika, tradicije i kulture. Beleže aktivnosti srpske zajednice i pomažu u organizaciji humanitarnih akcija. Gost emisije Miljana Ristić, novinarka srpske televizije "TV Toronto".

U Filmskom centru Srbije dodeljene su nagrade Festivala Srpskog filma iz Čikaga za 2019. i 2021. godinu. Prilog Mirjane Raičević Tasić.

Nudimo vam još jednu interesantnu priču sa juga Francuske. Upoznaćemo srpsku naučnicu prof. dr Tanju Milosavljević koja se bavi lingvistikom i očuvanjem srpskog nacionalnog identiteta. Iz Marselja se javlja Vladan Jočić.

"Sakralno nasleđe Srba u Mađarskoj" naslov je izložbe koja je priređena u Kulturnom i medijskom centru "Srpski venac" u Budimpešti. Autor Vladimir Marković, u izložbenom opusu svojih kolaža, prikazao je dvanaest srpskih pravoslavnih crkava u Mađarskoj. Prilog Snežane Milivojević.

Muzički gosti: Jovan Maljoković bend i Srđan Marjanović.

Urednici emisije: Boban Kovačević i Mirjana Raičević Tasić
Rediteljka: Dragica Gačić