Čitaj mi!

E-play, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Goblini, Samostalni Referenati, Blink Festival

U novom izdanju "Bunta" očekuje vas uživo nastup benda "E-play" u studiju 8 na Košutnjaku. Ovaj alternativni rok sastav karakteriše jedinstveni zvuk koji doprinosi odličnim pesmama i tekstovima, izveo je dve numere sa aktuelnog albuma "Sloboda", i to istoimenu pesmu "Sloboda", koja je proglašena za pesmu godine 2020. i "Japan" koja je po prvi put izvedena uživo na televiziji.

 

 

"E-play" je izuzetno vidljiv i prisutan na regionalnoj muzičkoj sceni duže od 20 godina, čemu zasigurno doprinosi njihova ljubav prema muzici i profesionalizam, kao i vođa sastava, basistkinja i pevačica Maja Cvetković. I upravo je Maja, zajedno sa bubnjarem Goranom Ljubojem Trutom razgovarala o muzici sastava "E-play", predstojećim nastupima i novim materijalima sa autorkom "Bunta", Brankom Glavonjić.

"Barcelona Gipsy Balkan Orchestra" se ponovo vraća u Srbiju kako bi održali seriju koncerata na radost svojih fanova i svih ljubitelja odlične muzike šarenih korena. O ovom sastavu i predstojećim koncertima u Beogradu, Kragujevcu i Nišu govoriće jedan od osnivača "Barcelona Gipsy Balkan Orchestra" Ivan Kovačević.

Bliži nam se sezona letnjih muzičkih dešavanja i festivala među kojima je i kragujevački "Arsenal Fest" koji će se održati od 30. juna do 2. jula. Očekuje nas impozantan spisak svetskih zvezda, kao što su "Placebo", "Thievery Coorporation", "Roni Size"... ali nas ne očekuju ništa manje atraktivni nastupi domaćih i regionalnih izvođača. Gost "Bunta" je Milen Zlatanović Zmo iz grupe "Negative", čiji nas nastup na "Arsenal Festu" očekuje u četvrtak, 30. juna. Razgovarali smo i sa Vladislavom Kokotovićem iz "Goblina" koji obeležavaju 30 godina postojanja velikim koncertom u subotu, 25. juna na Beogradskom sajmu, ali će nastupiti i na "Arsenal Festu" u subotu, 2. jula.

Na koncertima "Samostalnih Referenata" dobar provod je zagarantovan, a ove godine 26. rođendan proslaviće nastupom koji će se održati u petak, 24. juna na "Zappa Barki" sa početkom u 21 čas. To je bio samo jedan od povoda za razgovor sa članom "Samostalnih Referenata", Markom Nikolićem.

Gosti "Bunta" su i Mateja Đokić i Matija Pešić iz sastava "Keni Nije Mrtav", ali ovog puta oni neće govoriti o svom bendu već o jednom interesantnom festivalu koji uspeva da spaja pop-pank i trep. U pitanju je "Blink Festival" koji će se održati 25. i 26. juna sa početkom u 18 časova u dvorištu fabrike Kluz.

Uvek je uzbudljivo kada u Srbiji imate priliku da uživate u koncertima svetskih muzičkih imena, a jedna od organizacija koja se bavi time jeste i "Charm Music". Nakon rasprodatog koncerta legendarne grupe "Iron Maiden" u Beogradu, očekuju nas još 2 sjajna koncerta na stadionu "Tašmajdan". Gošća "Bunta" je Ivana Deljanin ispred "Charm Music"-a, a koncerti koje vam preporučujemo da ne propustite su "Five Finger Death Punch" u subotu, 2. jula, i "Wardruna", u ponedeljak, 11. jula.

Za sve ljubitelje klabinga i vrsnog elektronskog zvuka, izdvojili smo dva događaja u "Barutani". U petak, 17. juna nas očekuju "Mella Dee" i "Demuja" uz lokalnu podršku "Dee" i Ive Arifaj, a u subotu, 18. juna "Traumer", kao i Mina Poznanović i "Nemax".

Ni ljubitelji tvrđeg zvuka nisu zaboravljeni. Drugo izdanje "Empire Metal Festival"-a će se održati 17. i 18. juna sa početkom u 16 časova u "Ciglani". Očekuju nas nastupi 12 odličnih autora i bendova raznovrsnih metal pravaca, a biće prisutan i pank, i hardkor zvuk.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinar: Stefan Jovčić
Reditelj emisije: Filip Čolović

Bunt Bunt

Autor:
RTS

Emisija "Bunt" je jedna od najdugovečnijih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije i jedina emisija ovog tipa na medijskoj mapi regiona. Uspešno traje u kontinuitetu već dve decenije. Krajem septembra 2022.godine, autorka Branka Glavonjić i njen tim startovali su novu, 20. TV sezonu emisije "Bunt" [ detaljnije ]