Čitaj mi!

Dramski ponedeljak: Tegla puna vazduha

Izuzetne srpske glumice - Nada Šargin

"Dramski ponedeljak" u julu donosi ciklus televizijskih filmova u kojima se pojavljuje jedna od najautentičnijih srpskih glumica srednje generacije - Nada Šargin. Predstavićemo vam je u izuzetnim ulogama koje je ostvarila u domenu televizijskog stvaralaštva.

Kao prvi naslov u okviru ciklusa "Izuzetne srpske glumice - Nada Šargin" Redakcija dramskog i domaćeg serijskog programa, u ponedeljak 4. jula na programu RTS 2, prikazuje televizijski film "Tegla puna vazduha", snimljen 2007. godine po scenariju Milice Novković u režiji Janka Baljka.

"Tegla puna vazduha" je priča o ljudima koji rade u ugljenokopu i kraj te, sve veće, zjapeće jame koja lagano proždire njihovo mesto, oni se rađaju, zaljubljuju, umiru.

Njihovi obični životi su podređeni borbi da se preživi u često surovim uslovima rada, kao i gotovo beznadežnim pokušajima da se razabere pravi put u uskovitlanim vremenima pregrejanih političkih strasti i svakovrsnim pokušajima manipulacija kojima su neprekidno izloženi.

Pa opet, to su ljudi koji nastoje da ostanu uspravni i kad posrću i kada ne prepoznaju oporu, ali iskrenu ljubav koja im se nudi.

Uloge tumače: Branislav Trifunović, Nada Šargin, Mirjana Karanović, Ivan Jagodić, Slobodan Ćustić, Dušanka Stojanović, Ivan Jeftović... i drugi.

urednik ciklusa: Marko Novaković
pisac scenarija: Milica Novković
reditelj: Janko Baljak
direktor fotografije: Veselko Krčmar
montažer: Goran Mitrović
kompozitor: Ilija Vlaisavljević Bebec
scenograf: Aljoša Spajić
kostimograf: Zora Mojsilović