Čitaj mi!

Bolesna Štenad, Jimi Triple B's 666 Blues Band....

U novom izdanju "Bunta" očekuje vas uživo nastup benda "Bolesna Štenad", u studiju 8 na Košutnjaku. Ovaj atraktivni pank sastava bez dlake na jeziku je izveo dve numere, i to "Sunce sija", kao i "Bijelo dugme".

 

"Bolesnu Štenad", pored šarma kojim obiluju, svakako izdvaja i publika koja posećuje njihove koncerte, jer su neki izuzetno mladi, dok ima i onih koji su mladi duhom. O promenama u redovima "Bolesne Štenadi", tretmanu članova u bendu, ali i ekskluzivnog intervjua kako se dogodio raskol između frontmena i gitariste, čućete od članova ovog sastava, Aleksandra Markovića Lame, Zorana Mladenovića i Daria Ilinčića u razgovoru sa autorkom "Bunta", Brankom Glavonjić.

Bliži nam se novo izdanje beogradskog "Jimi Triple B's 666 Blues Band"-a pod nazivom "Bad Cards, Hard Rains and Nowhere Trains". Pored toga, očekuje nas i promotivna slušalačka žurka gde će album moći da se posluša u celosti. O novim pesmama ovog nesvakidašnjeg sastava govorili su članovi "Jimi Triple B's 666 Blues Band"-a, Slobodan Boba Đukić i Damjan Ćirilović.

Nakon singla "Tamo gde je sunčano", bend "Kanda Kodža i Nebojša" će svoju publiku obradovati novim materijalom i albumom koji je u pripremi, kao i velikim beogradskim koncertom u bašti Kluba Studenata Tehnike 24. juna. I upravo su u bašti KST-a održali neke od svojih najznačajnijih koncerata, kao i pobedili na "Palilulskoj olimpijadi kulture" pre 30 godina. Gost "Bunta" je Vladan Rajović, bubnjar sastava „Kanda Kodža i Nebojša".

Posle više od dve godine je izašla nova pesma "Majdana". Numera "Sam" je drugačija od njihovih ranijih pesama, a kako je došlo do toga, kao i nešto više o samoj pesmi, otkriće autor "Majdana", Nemanja Erić.

Po prvi put emisiji "Bunt", imaćete priliku da upoznate bend "Nula" koji neguje tvrđi zvuk. Ovaj četverac je nedavno izdao album "So zemlje", sa pesmom "Seme" za koju je urađen sjajan animirani spot.

Polako se zahuktava sezona letnjih muzičkih dešavanja i festivala. Imaćete priliku da saznate detalje o "Matinee Fest"-u koji će se održati od 10. do 12. juna na Kalemegdanskoj tvrđavi od Nadežde Dimitrijević, zatim o prvom izdanju "Start Festivala" koji će se održati od 17. do 19. juna u Borkovcu od Nikole Sarića Sajka, o ekološkom "Air Fest"-u koji nas očekuje 24. i 25. juna u Obrenovcu od Katarine Popović, ali i o predstojećem nastupu "Roni Size"-a "LTJ Bukem"-a u beogradskoj Barutani 10. juna

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinar: Stefan Jovčić
Reditelj emisije: Filip Čolović

Bunt Bunt

Autor:
RTS

Emisija "Bunt" je jedna od najdugovečnijih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije i jedina emisija ovog tipa na medijskoj mapi regiona. Uspešno traje u kontinuitetu već dve decenije. Krajem septembra 2022.godine, autorka Branka Glavonjić i njen tim startovali su novu, 20. TV sezonu emisije "Bunt" [ detaljnije ]