Čitaj mi!

Fusnote, Šajzerbiterlemon, Festival Vila, Sunshine, Dok'n'Ritam, Roma Child

U novom izdanju „Bunta" očekuje vas uživo nastup benda „Fusnote", trećeplasiranog sastava sa šestog izdanja „Bunt rok festivala", u studiju 8 na Košutnjaku.

 

Ovom prilikom su premijerno, izveli, pored „Dijagrama života" sa kojom su se takmičili na našem festivalu, i dve nove pesme „Ringišpil" i „Probudi se". Ovaj sastav spaja različite muzičke pravce, članovi su sjajni muzičari, ali ih posebno izdvaja i vokal koji repuje tokom gotovo celih numera i daje jednu posebnu notu njihovoj muzici.

O inspiraciji, uzorima, životnim putevima i mnogim drugim interesantnim temama su članovi ovog sastava Nikola Selak, Marko Janković i Nikola Lukić razgovarali sa autorkom „Bunta", Brankom Glavonjić.

Beogradski bend „Šajzerbiterlemon" je objavio svoje drugo dugosvirajuće izdanje „Na dugačkim poljima". Ovaj album predstavlja iskorak u njihovom stvaralaštvu zahvaljujući odličnim pesmama u kojima se čuje iskorak u drugačiji muzički svet, ali i eksperimentisanje sa novim elementima koji nisu bili ranije prisutni kod benda „Šajzerbiterlemon". To je bio povod za razgovor sa frontmenom ovog upečatljivog sastava, Jovanom Sibinovićem.

Novi Sad je ove godine prestonica kulture. Pored bogatih sadržaja i programa koji nas očekuju tamo, u okviru programskog luka „Heroine", najavljen je i „Festival Vila" koji nas očekuje od 3. do 5. juna u Vrdniku. Ovaj porodični festival se, pored događaja koji su namenjeni deci, izdvaja i po odličnom muzičkom programu na kojem će nastupiti domaći, regionalni, ali i izvođači iz celog sveta. Neki od njih su Tarja iz nekadašnjeg sastava „Nightwish", Jenny Berggren, iz nekadašnjeg „Ace of Base", "Warpaint", Kaliopi, Amira Medunjanin, ali i sastav „E-play".

O „Festivalu Vila" su govorile Milana Milovanov, PR „Fondacije Novi Sad Evropska prestonica kulture" i Maja Cvetković iz benda „E-play", koja će zajedno sa autorkom emisije „Bunt", Brankom Glavonjić, održati tribinu na temu položaja žena u muzičkoj industriji.

„Sunshine" je nedavno objavio spot za pesmu „Arija M" i obradovao svoje mnogobrojne fanove. O ovoj pesmi, idejama vezanim za nju, kao i omiljenim momentima koji se dogode na njihovim nastupima govoriće Branko Bojović, poznat i kao Bane Sanšajn.

Bliži nam se i sedmo izdanje festivala muzičkog dokumentarnog filma „Dok'n'Ritam" koji će se održati od 14. do 17. juna u Domu kulture Studentski grad. Saradnja ovog festivala sa emisijom „Bunt" i „Bunt rok festivalom" se nastavlja, te ćemo imati priliku da u muzičkom delu programa u četvrtak, 16. juna, čujemo upravo bend „Fusnote." O novinama u takmičarskom delu programa, detaljima vezanim za revijalni deo, tribinama govorila je Sandra Rančić, osnivač i umetnička direktorka festivala „Dok'n'Ritam".

Slovenački dvojac „Roma Child" se nedavno predstavio svojoj publici po prvi put, i to sa obradom rok standarda, pesme „Hotel California" grupe „The Eagles". Ovaj dvojac čine izvanredni muzičari, Roman Ratej, nekadašnji bubnjar grupe „Miladojka Youneed", i Martin Štibernik, muzički producent.

Autor emisije: Branka Glavonjić
Novinar: Stefan Jovčić
Reditelj emisije: Filip Čolović

Bunt Bunt

Autor:
RTS

Emisija "Bunt" je jedna od najdugovečnijih rok emisija u istoriji Radio-televizije Srbije i jedina emisija ovog tipa na medijskoj mapi regiona. Uspešno traje u kontinuitetu već dve decenije. Krajem septembra 2022.godine, autorka Branka Glavonjić i njen tim startovali su novu, 20. TV sezonu emisije "Bunt" [ detaljnije ]