Čitaj mi!

Dobro je, dobro je znati... i pobediti onkološke bolesti

Forum onkoloških pacijenata Srbije, uz podršku Udruženja medikalnih onkologa Srbije i RTS-a promovisao je krajem 2021. godine nacionalnu kampanju "Nema čekanja" sa porukom da su žrtve pandemije u svetu i Srbiji onkološki pacijenti zbog činjenice da je kod velikog broja ljudi kasno otkriven kancer.

Serijal Dobro je, dobro je znati... pridružuje se podršci i borbi protiv onkoloških bolesti i u narednim emisijama istraživaće se dometi nauke u ovoj oblasti i sve šta je dobro da znamo i znanjem pobedimo.

Institut za onkologiju i radiologiju Srbije je specijalizovana institucija koja više nego profesionalno pruža onkološku zdravstvenu zaštitu stanovništva ali i predstvalja jedan od najvažnijih frontova koji se bori za život Srbije.

Gost emisije biće prof. dr Ivan Marković, onkološki hirurg na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, autor i koautor 275 stručnih publikacija, učesnik u brojnim naučnim projektima.

Prof. dr Ivan Marković je posebno posvećen onkološkoj hirurgiji raka dojke, endokrinih tumora, pre svega štitaste žlezde i paraštitastih žlezda, melanomima kože i sarkomima mekih tkiva tako da će to i biti glavne teme razgovara. Govoriće se i o konkretnim preventivnim pregledima i saznanjima koja mogu da nam koriste u nadi da će jednom nauka pobediti i pružiti nam budućnost sa lako i potpuno izlečivim i bolestima.

Urednik i voditelj je Marijana Vuk Mrđa, reditelj Dragica Gačić