Čitaj mi!

Eko perspektive: Buka

Buka je svuda oko nas, oduzima nam koncentraciju, rasteruje misli, zbog nje smo umorni, uznemireni, nervozni besni. Iako zbog buke ne možemo da spavamo sa njom moramo da živimo.

Zbog čega buka stoji u redu sa svim ostalim zagađivačima životne sredine saznaćete u emisiji posvećenoj toj temi u okviru serije Eko perspektive.

Buka je nevidljivi neprijatelj koji vreba da nas napadne gotovo u svakom okruženju, bez obzira na doba dana ili noći. Međutim, istina je da o tom problemu ne razmišljamo sve dok nas lično ne pogodi.

Šta je buka, kako je nauka definiše, koliku opasnost predstavlja za čovekovo zdravlj, kako da se od nje odbranimo? Šta piše u zakonu, a kakva je situacija u svakodnevnom životu? Na ova i slična pitanja u seriji Eko perspektive odgovaraju stučnjaci: prof. dr Katarina Paunović sa Instituta za higijenu sa medicinskom ekologijom Univerziteta u Beogradu,  dr Aleksandra Bulatović sa Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu, prof. dr Vladimir Đorić sa Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Vesna Nenadić psiholog.

Urednik emisije: Nataša Nešković