Čitaj mi!

Magazin Srbija na vezi

U emisiji Magazin Srbija na vezi upoznaćemo učitelja, književnika, magistra arhitekture koji živi u Francuskoj više od tri decenije.

U Mađarskoj je otvorena još jedna srpska škola, a predstavićemo i naše uspešne ljude koji žive u Australiji i Austriji.

Učitelj, književnik, kompozitor, magistar arhitekture Vlastimir Stanisavljević Šarkamenac, živi i radi u Francuskoj 35 godina. Predavao je u srpskoj školi "Jelena Anžujska", bavio se književnošću i komponovanjem. Obajvio je preko 40 knjiga poezije i proze.

Veliki broj srpskih novinara živi u rasejanju. Novinarsku karijeru je počeo u Radio Beogradu i Televiziji Beograd. Više od dvadeset godina živi u Sidneju. Gost emisije "Magazin Srbija na vezi" je Dragan Caran, urednik emisije "To smo mi u Australiji".

Izgradnja srpske škole u Lovri, koja je podružnica Srpskog obrazovnog centra "Nikola Tesla" u Budimpešti, u potpunosti je završena. Na svečanom otvaranju bila je koleginica Snežana Milivojević.

Predstavljamo i Majkla Babića, profesionalnog fotografa. Živi i stvara u Australiji gotovo pola veka. Prilog Dragana Gavrilovića.

Baletski igrač Igor Miloš punih 20 godina je član Bečke državne opere. U razgovoru sa Verom Marjanović govori o svojim baletskim počecima u rodnom Zrenjaninu, odlasku u svet gde je gradio uspešnu baletsku karijeru i o mogućem povratku u Srbiju.

Muzički gosti operski pevači mecosopran Milijana Nikolić, tenor Rozario la Spina i Dečji hor Kolibri.

Urednici emisije Boban Kovačević i Mirjana Raičević Tasić.
Reditelj Dragica Gačić.